top of page

Overzicht van de belangrijkste en meest gebruikte luchthavens in Nederland, Duitsland en België voor Business Aviation en Privévluchten

De volgende airports worden door ons het vaakst gebruikt voor chartervluchten met private jets, zakenjets
en
 passagiersvliegtuigen. Bij de meeste luchthavens is een zogenaamde "General Aviation Terminal" oftewel "GAT" dan wel "Executive Lounge" of "VIP Lounge" aanwezig, een aparte "Private Jet" of "Executive Terminal", speciaal voor Business Flights & General Aviation.

 

LUCHTHAVENS IN NEDERLAND
 

Amsterdam Schiphol (Airport Code EHAM, AMS)

Op Schiphol-Oost vindt u het Amsterdam Jet Center, oftwel de Amsterdam General Aviation Terminal. Deze private jet terminal beschikt over een mooie lobby en diverse VIP-lounges met een fraai uitzicht over het platform. Op Schiphol-Oost is apron access mogelijk: u kunt met de eigen auto, bus of limousine tot aan het vliegtuig worden gebracht of bij de privejet worden opgehaald (op aanvraag). Voor chartervluchten met grotere groepen (meer dan 50 passagiers) wijken we uit naar Schiphol Centrum (Main Terminal). Openingstijden Jet Center: passagiersvluchten vanaf 07:00 uur, laatste landing 22:40 uur. Prima (betaalde) parkeermogelijkheden voor de deur en in de directe omgeving. VIP- Valet Parking mogelijk.

 

Rotterdam The Hague Airport (Airport Code EHRD, RTM)

De luchthaven Rotterdam Den Haag Airport (voorheen "Zestienhoven") beschikt ook over een General Aviation Terminal c.q. aparte terminal voor prive jets. Er zijn meerdere VIP-lounges met uitzicht op het platform en er zijn goede (betaalde) parkeermogelijkheden. Ook hier wordt bij grotere groepen uitgeweken naar de Main Terminal. Openingstijden: 07:00 uur - 23:00 uur. Voor zakenvluchten en privejets tot 20 stoelen is het mogelijk om buiten de openingstijden ook te landen of te vertrekken. Nachtvluchten zijn dus mogelijk.

 

Eindhoven Airport (Airport Code EHEH, EIN)

Eindhoven Airport beschikt eveneens over een aparte private jet terminal voor charters en business vluchten, het Aviation Center. Er is een lounge met uitzicht op het platform aanwezig en er zijn goede mogelijkheden om voor de deur van de terminal te parkeren. Openingstijden: vluchten van 07:00 uur tot 23:00 uur.

 

Maastricht Aachen Airport (Airport Code EHBK, MST)
Op de luchthaven van Maastricht (voorheen vliegveld Beek) een General Aviation terminal voor business charters en privévliegtuigen. Goede, gratis parkeermogelijkheden. Openingstijden: vluchten van 06:00 uur tot 23:00 uur.


Eelde Groningen Airport (Airport Code EHGG, GRQ)

Op de luchthaven Eelde is een speciale private jet terminal voor zakenvluchten en andere General Aviation vluchten. Goede (betaalde) parkeermogelijkheden. Openingstijden: van 06:30 uur tot 23:00 uur (weekend van 07:30 tot 21:30 uur).

Lelystad Airport (Airport Code EHLE, LEY)

Ook vanaf de luchthaven Lelystad is het mogelijk om met een zakenjet of passagiersvliegtuig te vertrekken. Er zijn goede parkeermogelijkheden. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 21:00 uur, in het weekend en op feestdagen van 09:00 uur tot 19:00 uur (mits daglicht). Op aanvraag geopend van 07:00 tot 22:00 uur, in het weekend en op feestdagen van 08:00 tot maximaal 20:00 uur (mits daglicht).

 

Teuge International Airport (Airport Code EHTE)

Ook vanaf Teuge Airport (gelegen tussen Deventer en Apeldoorn) is het mogelijk om met een zakenjet te vertrekken of te landen. Er is geen aparte General Aviation Terminal. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur, op zaterdag van 09:00 uur tot 20:00 uur en op zondag- en feestdagen van 10:00 tot 20:00 (mits daglicht). Op aanvraag langer geopend.
 

Twente International Airport (Airport Code EHTW, ENS)

Twente Airport (Enschede) is voor zakelijk vliegverkeer (business jets) het gehele jaar geopend van 07:00 tot 23:00 uur (plaatselijke tijd), op voorwaarde dat het in die periode licht is, dat wil zeggen: van 15 minuten vóór zonsopgang tot 15 minuten ná zonsondergang. Het vliegveld is gesloten op eerste en tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag.
 

LUCHTHAVENS IN BELGIË EN DUITSLAND DIE WIJ GEBRUIKEN VOOR ONZE CHARTERVLUCHTEN EN BUSINESS JETS
 

 • Brussel Zaventem (Brussel International), Airport Code EBBR, BRU (met Private Jet Terminal en VIP lounge)

 • Brussel Charleroi (Brussel Zuid, Airport Code EBCI, CRL)

 • Kortrijk Wevelgem (Flanders International Airport), Airport Code EBKT, KJK

 • Oostende-Brugge (Ostend Bruges), Airport Code EBOS, OST

 • Luik (Liege), Airport Code EBLG, LGG (met prachtige General Aviation Terminal)

 • Antwerpen Deurne, Airport Code EBAW, ANR (VIP-terminal met lounge voor prive charters)

 • Düsseldorf International, Airport Code EDDL, DUS (General Aviation Terminal / Jet Center met VIP-lounge)

 • Münster Osnabrück, Airport Code EDDG,  FMO (General Aviation Terminal met lounge)

 • Hannover, Airport Code EDDV,  HAJ (General Aviation Terminal met VIP-lounge)

 • Keulen Bonn (Koln-Bonn), Airport Code EDDK, CGN (Business Aviation Centre Cologne met VIP Lounge)

 • Weeze / Niederrhein, Airport Code EDLV, NRN (dedicated Check-In Service en gezellige VIP-lounge)
   

Staat uw luchthaven er niet bij? Informeer naar de mogelijkheden. Orange Jets verzorgt vluchten vanaf vrijwel elke luchthaven in Europa.
 

Neem vandaag nog contact op om uw vluchtaanvraag met een private jet vanaf c.q. naar de luchthaven van uw keuze met ons te bespreken. Bel +31-(0)72-7630714

 

 

 

 

 

Schiphol-Oost General Aviation Terminal.jpg
bottom of page